JIEZNO PARAPIJA

 
 

NAUJIENOS

Pirmasis prisilietimas prie Viešpaties




Birželio 1 d. Šeštinių iškilmėje bei Tėvo dienoje, Jiezno parapijos bažnyčioje dvidešimt vienas vaikas pirmą kartą prisilietė prie Viešpaties.
Visus mokslo metus vaikus tikėjimo keliu vedė katechetė Irena Skulsčienė. Šią dieną ji juos, pasipuošusius baltomis kaip angelai albomis, iškilmingai įvedė į bažnyčią bei pristatė bendruomenei. Tai: Andriulevičius Andrius, Barysas Vaidutis Rokas, Barakauskas Gedvidas Jurgis, Butkus Martynas Antanas, Gelažauskas Gytis, Gudeliūnas Aurimas, Grušelionytė Loreta, Grušelionytė Vilma Kristina, Kandrotas Erikas, Karčiauskaitė Milena Ona, Klimašauskas Ernestas Matas, Marčiukonis Ernestas Justinas, Norkevičius Aivaras Vincas, Pyragas Julius, Pranckevičius Justinas, Stabašinskaitė Aistė Izabelė, Ūzaitė-Stabašinskaitė Karolina, Šipkauskaitė Sandra Ona, Šliuževičiūtė Liaudenskaitė Neringa Marija, Vaitkevičius Emilis ir Valtaraitis Aivaras.
Tėveliai savo atžalas palaimino ir tuomet prasidėjo Eucharistija. Mamytės skaitė skaitinius, o klebonas po Evangelijos kvietė nepamiršti Bažnyčios – vaikai su tėvais yra laukiami kiekvieną sekmadienį. Taip pat priminė, jog įkrikščioninimo sakramentai yra trys: Krikštas, Sutvirtinimas ir Eucharistija. Tad vaikams ateityje reiks ruoštis ir priimti Sutvirtinimą.
Visuotinėje maldoje kiekvienas vaikas meldė savo prašymais: vienas meldė močiutei sveikatos, kitas – sesei sėkmės, trečias – kad tėveliai sutartų...
Prasidėjus aukos liturgijai, išsirikiavo su atnašomis procesija. Buvo nešama žvakė, puokštė gėlių, duona, vynas, auka bažnyčiai, skaitomi komentarai.
Priartėjus „Tėve mūsų“ maldos metui, katechetė uždegė vaikų pirmos Komunijos žvakeles. Nuskambėjo bendra malda ir galiausiai išsirikiavo vaikai pirmam prisilietimui prie Viešpaties. Kunigo tariami žodžiai „Kristaus kūnas“, priimančiojo atsakas „Amen“ po kurio įvyko Jėzaus bei vaiko susitikimas. Ar Jėzus bus dažnas vaikų svečias, parodys ateitis.
Šventė baigėsi tėvelių padėkos žodžiais katechetei ir klebonui už vaikų paruošimą bei Pirmąją Komuniją. Vaikams buvo įteikti pažymėjimai ir katchetės dovanos. Atminimui bendra nuotrauka ir šventės tęsinys su artimaisiais namuose.



-jž-