JIEZNO PARAPIJA

 
 

NAUJIENOS

Sakrali muzika pakylėja



Jiezno Šv. Arkangelo Mykolo ir Jono Krikštytojo bažnyčioje gegužės 9 dieną vyko pirmasis respublikinis jaunųjų atlikėjų festivalis „Baroko ritmu“, skirtas Jiezno muzikos mokyklos 25 metų jubiliejui. Festivalyje dalyvavo atlikėjai iš Birštono ir Prienų meno mokyklų, Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos, Veiverių A. Kučingio meno mokyklos, Jiezno muzikos mokyklos, Kauno 1 – osios muzikos mokyklos, Kauno „Vyturio“ katalikiškosios vidurinės mokyklos Muzikos skyriaus.
Festivalio dalyvius bei klausytojus, atvykusius į Jiezną, į Dievo namus, pasveikino klebonas Rolandas Bičkauskas. Esantiems erdvėje, kurioje į mus žvelgia šventųjų akys, klebonas linkėjo, kad sakrali muzika pakylėtų, kad mintys pakiltų link dangaus: „Šis laikas tebūna palaimingas. Būkite kaip namuose, bet nepamirškite, kad – Dievo namuose. Sakrali muzika pakylėja, verčia būti geresniems. Būkite geresni išėję“…
Festivalį vedė Jiezno muzikos mokyklos mokytoja Vaida Baronienė ir jiezniškis studentas Justas Grigonis. Nors Justas studijuoja M. Riomerio universitete, bet muzikai – neabejingas, juk baigė fortepijono klasę Jiezno muzikos mokykloje.
Šventę pradėjo Prienų, Birštono ir Jiezno muzikos mokyklų mokytojų ansamblis, kuriame grojo ir Jiezno muzikos mokyklos direktorė Aida Pūraitė. Direktorė sveikino su gražia sukaktimi, kvietė pasidžiaugti ir mokinius, ir mokytojus. A. Pūraitė priminė Jiezno barokinės bažnyčios praeitį, turinčią senųjų muzikavimo tradicijų, bei įmantrųjį baroko laikotarpį. Ji dėkojo klebonui, kad įsileido į šią šventovę ir skatina gražų kultūrinį veiksmą. Su gražiu jubiliejumi Jiezno muzikos mokyklos kolektyvą sveikino rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja R. Zablackienė, Jiezno seniūnas A. Bartusevičius, Jiezno gimnazijos vardu – mokytoja N. Černevičiūtė, direktorius P. Veteris. Kolegas ir atlikėjus pasveikino ir Birštono meno mokyklos direktorė L. Raugevičienė.
Festivalio atlikėjai keitė vienas kitą, savitai ir įspūdingai atlikę pasirinktus kūrinius. Originalumu, savitu dainavimu išsiskyrė atlikėja Dalia Kisielienė, atlikusi „Garbės himną“, (muz. R. Martinkėno, ž. B. Brazdžionio. Akomp. mokyt. A. Jasevičius). Klausytojai vylėsi ateityje Dalią išvysti jos pačios koncerte… Po Jiezno bažnyčios skliautais skambėjusi sakralinė muzika privertė suvirpėti ne tik atlikėjų, bet ir klausytojų širdis.

Palma Pugačiauskaitė
gyvenimas.eu