JIEZNO PARAPIJA

 
 

NAUJIENOS

Įvykių kronika

Vasario 11 d. buvo minima XXII Pasaulinė ligonių diena. Šią diena į bažnytinių minėjimų kalendorių 1993 metais įrašė popiežius Jonas Paulius II. Jiezno parapijos bažnyčioje bu- vo meldžiamasi už sergančiuosius bei slaugytojus, o po pamaldų klebonas kun. Rolandas lankė ligonius Jiezno palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje bei kitus sergančius.
Vasario 14 d. bažnyčia mini šv. Kirilą ir Metodijų (Europos globėjus), bet žmonės mieliau švenčia šv. Valentino dieną. Jau septintą kartą Kauno arkivyskupija organizavo Šv. Valentino dieną KITAIP. Renginys gimė kaip atsakas ir kvietimas paminėti šią dieną ir įvairiomis meno formomis kalbėti apie tikrąsias vertybes, atsiduodančią ir dovanojančią Meilę. Ši diena primena, kad žmogus sukurtas pagal Dievo paveikslą, vienintelis iš visų Jo kūrinių galintis ir mokantis mylėti, o į šią sąvoką telpa ir šeimos bei visos žmonijos vienybė. Šioje gražioje ir prasmingoje šventėje „Žalgirio“ arenoje dalyvavo apie 12 tūkst. žmonių, jų tarpe saujelė ir iš Jiezno parapijos.
Vasario 16 d. – Lietuvos atkūrimo dieną – Jiezno parapijos bažnyčioje gyvojo Rožinio draugijos narės dovanojo Tėvynei maldų pynę. Šv. Mišiose dėkojome Dievui už laisvės dovaną ir maldavome, kad mokytų mus visus gyventi tiesoje ir meilėje. Po pamaldų ant Jiezno senosiose kapinėse palaidotų žuvusiųjų savanorių kapų buvo uždegtos žvakės, padėtos gėlės... Toliau minėjimas tęsėsi Jiezno kultūros ir laisvalaikio centre, kur klausėmės dainų, svečio – Jono Juravičiaus su Jieznu susijusių istorinių vingių pasakojimų.