JIEZNO PARAPIJA

 
 

NAUJIENOS

Kviečiu būti atidžiais ir atsakingais kelyje

Europos Komisijos duomenimis, 2012 m. žuvusiųjų Europos Sąjungos (ES) keliuose skaičius sumažėjo 9 proc. Vis dėlto europiečius džiuginanti statistika Lietuvai yra tarsi juodžiausias košmaras.
Skaičiai rodo, kad milijonui gyventojų Lietuvoje 2012 m. teko 100 avarijų aukų – pagal šį rodiklį mūsų šalis yra pirma visoje ES. Po Lietuvos rikiuojasi Rumunija ir kaimyninė Lenkija, kur milijonui gyventojų tenka atitinkamai 96 ir 93 aukos.
Lyginant su 2011 m., Lietuvoje žuvusiųjų skaičius padidėjo 2 proc., o pavyzdžiui, Lenkijoje - sumažėjo 15 proc. Kitų Baltijos šalių rodikliai yra tokie: Latvijoje milijonui gyventojų teko 86 (-2 proc.), o Estijoje – 65 žuvusieji keliuose (-14 proc.). ES šalių vidurkis pernai buvo 55 žuvusieji.
2012 m. ES šalių keliuose žuvo mažiausiai žmonių nuo tada, kai buvo pradėti rinkti tokie duomenys.
„2012 m. – itin svarbūs Europos kelių eismo saugos požiūriu – jais užregistruotas mažiausias žuvusiųjų keliuose skaičius. Sumažėjimas 9 proc. reiškia, kad praėjusiais metais išsaugota 3 000 gyvybių. Tokie rezultatai teikia daug vilčių. Tačiau Europos keliuose kasdien vis dar žūsta po 75 žmones, todėl nusiraminti negalime.“
Mieli parapijiečiai, kviečiu būti atidžiais ir atsakingais kelyje. Nuo nelaimės ir mirties skiria tik sekundė! Trumpėjančios dienos vers keliauti tamsiu paros metu. Pėstieji, nepamirškite dėvėti šviesą atspindinčių priemonių (atšvaitų, liemenių), būkite matomi!
Nepamirškime maldos. Šventieji Kristoforas ir Rokas yra keliautojų globėjai, prašykime jų globos.
Švęsdami šv. arkang. Mykolo atlaidus minėsime ir keliaujančiųjų bei vairuotojų dieną. Šv. Mišiose melsimės už vairuotojus ir keliaujančiuosius, o po šv. Mišių laiminsime vairuotojus ir automobilius.
klebonas