JIEZNO PARAPIJA

 
 

NAUJIENOS

Gerbiami parapijiečiai

Netrukus ruošimės Visų Šventų šventei ir Vėlinių minėjimui.
Iki tol tvarkysime savo artimųjų kapus: pakeisime visą vasarą puošusias įvairiaspalves gėles tradicinėmis chrizantemomis. Todėl prašome visas žalienų atliekas krauti į joms skirtas vietas, paženklintas skelbimų lentelėmis, aptvertas prie kiekvienų mūsų seniūnijos kapinių. Į specialius konteinerius meskime tik šiukšles, kurios yra išvardintos atmintinėje, priklijuotoje prie konteinerio.
Būkime garbingais piliečiais ir parapijiečiais, nevežkime iš namų automobiliais ir vežimais maišais buitinių atliekų, dėvėtų drabužių, statybinio laužo. Juk namuose visi turime individualius konteinerius. Raginame rūšiuoti buitines atliekas, tokiu būdu sumažinsime naštą savivaldybei dėl bereikalingų didelių išlaidų. Neretai mums patiems tenka raudonuoti iš gėdos dėl netvarkos prieš svečius, kurie atvyksta pagerbti savo mirusius artimuosius.
Mūsų seniūnija pasižymi išskirtiniu kraštovaizdžiu, Dievo apdovanota gražiais miškais, Nemuno ir Verknės upėmis, vingiuotais upeliais, devyniais ežerais ir ežerėliais. Labai svarbu išsaugoti švarią aplinką, nešiukšlinti jos ir neleisti kitiems, todėl prašau palaikyti tvarką ne tik prie kapinių. Šią žmogišką pareigą atlikime ištisus metus, kur bebūtumėm, tuo padėsime sau ir gamtai.

Sigutė Kimbirauskienė
Jiezno miesto
Vilniaus gatvės seniūnaitė