JIEZNO PARAPIJA

 
 

NAUJIENOS

Džiugiai nustebinti



Gegužės 22 d. Jiezno palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės vyr. gydytojas Valdas Oniūnas sukvietė žmones į polikliniką. Ne sveikatos tikrintis, bet pacientės Aldonos Raškevičienės piešiniais pasigrožėti. Daugelis žinojo apie Aldonos meninius sugebėjimus, bet vyr. seselei Linai Jurkonienei kilo mintis jos talentu pasidalinti su kitais. Tad poliklinikos fojė surengė Aldonos piešinių parodą. Susirinkusieji stebėjosi spalvotais piešiniais, kuriuose apstu įvairiausių egzotinių žvėrelių. Pasirodo Aldona jaunystėje dirbo zoologijos sode ir iš ten kylantys prisiminimai guldomi ant popieriaus. Yra ir filosofinių – piešinyje po medžiu guli girtas vyras, šalia kiaulė, šuo bei verkianti moteris. Mintis – prisigėręs vyras tampa kaip kiaulė, iš jo juokiasi šuniukas, o žmona verkia.
Džiaugėsi mūsų krašto savamokslė dailininkė jai parodytu dėmesiu. Ji sakė, kad moka ne tik piešti, bet ką piešia, gali ir numegzti siūlais.
Aldoną Raškevičienę sveikino vyr. gydytojas Valdas Oniūnas, tikėdamasis, kad ši paroda paskatins ir kitus pacientus ieškoti savyje talento. Jiezno seniūnas Algis Bartusevičius džiaugėsi šią iniciatyva, kuri atskleidė kraštietės sugebėjimus. Parapijos klebonas kun. Rolandas Bičkauskas kalbėjo, kad pacientams sudarant sąlygas išreikšti save bei parodytas jiems dėmesys yra veiksmingesnė terapija nei vaistai. Jiezno kultūros ir laisvalaikio centro moterys dovanojo dainas.

Pasipuošusi poliklinikos fojė, skambanti muzika, besišypsantys žmonės bei vaišės suteikė šiai vietai šilumos ir jaukumo. O ko gi reikia žmogui užsukus į gydymo įstaigą?
Paroda žmonės galės grožėtis visą vasarą. Tad užsukite.

-jž-