JIEZNO PARAPIJA

 
 

PARAPIJOJE

Kasmetinis vyskupijos Gyvojo Rožinio narių susitikimas

Lapkričio 11 d. Jiezno parapijos Gyvojo Rožinio draugijos devynios atstovės dalyvavo Kaišiadorių vyskupijos Gyvojo Rožinio kasmetiniame susitikime. Šių metų tema: Tikėjimo metai. Pradžioje vyko katechezė, kurią vedė kun. Algirdas Akelaitis. Kunigo pamokymai įstrigo giliai atmintin, jie pasitarnaus kasdien kalbant Rožinį: daugiau susikaupti, vengti išsiblaškymo, kad malda taptų prasminga ir kilni. Katechezę užbaigėme bendra Rožinio malda, meldžiantis, kad Dievo tarnas arkivyskupas Teofilius Matulionis būtų paskelbtas šventuoju ir iškeltas į altoriaus garbę. Vėliau dalyvavome šv. Mišiose, kurias aukojo Kaišiadorių vyskupas Jonas Ivanauskas. Ganytojas priminė, kad popiežius Benediktas XVI šiuos metus yra paskelbęs Tikėjimo metais. Ragino atnaujinti tikėjimą, citavo popiežiaus Apaštališką laišką „Tikėjimo vartai“. Kaišiadorių katedroje buvo gausybė maldininkų, tad vyskupas dėkojo už dalyvavimą bei maldas.
Po šv. Mišių Gyvojo Rožinio draugijos nariai susirinko į Kaišiadorių vyskupijos sielovados centro salę aptarti draugijos veiklos planą. Draugijos vadovė Jolanta pasirūpino, kad naujai įsijungusios draugijos narės jaustųsi jaukiai. Koncertavo akordeonistų grupė. Visiems labai patiko, tai paliudijo audringi plojimai.
Renginio metu buvo platinamas laikraštis „Gyvasis“, kuris skirtas kiekvienam draugijos nariui. Jame daug gilių minčių, informacijos bei Gyvojo Rožinio draugijos veiklos aprašymų. Parvežėme ir kitoms mūsų parapijos Gyvojo Rožinio draugijos narėms. Renginys baigėsi bendra Agape.
Dėkojame Dievui ir organizatoriams už šį renginį. Onutei Prieskienienei ir Reginai Malcienei už pagalbą nuvykti ir sėkmingai grįžti namo. Lai Švč. Mergelė Marija jas globoja savo motinišku rūpesčiu.

Jiezno parapijos Gyvojo Rožinio draugijos koordinatorė
Aldona Kizalavičienė