JIEZNO PARAPIJA

 
 

Naujienos

Pirmosios Komunijos šventė


„Leiskite mažutėlius ir nedrauskite jiems ateiti pas mane,
nes tokių yra dangaus karalystė“
Mt 19,13-14




Pirmajai Komunijai pradedami ruoštis vaikai, besimokantys trečioje klasėje, nuo spalio iki birželio mėnesio. Kiekvieną sekmadienį kartu su tėveliais dalyvauja pamokėlėse ir šv. Mišiose. Juos moko parapijos katechetė Irena Skulsčienė. Paprastai Pirmoji Komunija švenčiama pirmąjį birželio sekmadienį – Tėvo dienoje.
Šventės išvakarėse tėveliai gražiai papuošė šventovę baltais kaspinais, darželio ir pievų gėlėmis. Katechetė Irena iškilmingoms pamaldoms įvedė į bažnyčią 16 pasiruošusių vaikų. Šventėje dalyvavo ne tik tėveliai, bet ir jų seneliai, broliukai, sesutės, krikštatėviai. Gimdytojai palaimino savo atžalas. Eucharistijos metu keli tėvai skaitė skaitinius, vaikai – visuotinę maldą. Prie altoriaus atnešė atnašas: žvakę, kaip šviesos ir šilumos simbolį, kepalą duonos. Pagaliau į vaikų širdis įžengė ir lauktasis svečias – Eucharistinis Jėzus.
Klebonas meldė Aukščiausiąjį ir išreiškė viltį, kad ši nuostabi šventė vaikams išliktų ne tik nuotraukose, bet kad vaikai pamiltų bažnyčią, atrastų tikėjimo džiaugsmą, toliau gilintų tikėjimą, augintų meilę Dievui ir artimui. Tam turėtų padėti tėvai savo asmeniniu pavyzdžiu.
Tėvai dėkojo klebonui kun. Rolandui ir katechetei Irenai už rūpestį jų vaikais.
Vaikams buvo įteikti pažymėjimai ir dovanėlės.

Eug. Rimšienė