JIEZNO PARAPIJA

 
 

NAUJIENOS

Vyskupo Juozapo Matulaičio
žodis Kaišiadorių vyskupijos
tikintiesiems


Ramybė su jumis! Dabar ir visados dėkokite VIEŠPAČIUI! (Tob 12, 17)



Mieli Kaišiadorių vyskupijos tikintieji,
Šventasis Tėvas Popiežius Benediktas XVI 2012 m. vasario 11 d., liturgijoje minint Lurdo Švč. Mergelę Mariją, paskyrė naują ganytoją Kaišiadorių vyskupijai – Jo Ekscelenciją vyskupą Joną IVANAUSKĄ, ligšiolinį Kauno arkivyskupijos vyskupą pagalbininką, teologijos mokslų daktarą, katalikų teologijos fakulteto (VDU) dėstytoją – docentą. Paskirtasis Kaišiadorių vyskupas yra 52 m. amžiaus, vyskupu konsekruotas 2003 m., gimęs Kaune.
Šventasis Tėvas Benediktas XVI priėmė mano, iki šiol ėjusio Kaišiadorių vyskupo ordinaro pareigas, atsistatydinimą iš pastoracinio vadovo pareigų sukakus kanoniniam pensiniam amžiui. Šia proga, sudėdamas prie Viešpaties kojų Jo paties man suteiktą malonę – 23 tarnystės Kaišiadorių vyskupijai metus – nuoširdžiai dėkoju visiems savo bendradarbiams, ypač mieliems kunigams, seserims vienuolėms, pastoracinių centrų ir kitų bažnytinių tarnybų vadovams, o taip pat ir visiems mylimiems Kaišiadorių vyskupijos tikintiesiems. Esu be galo dėkingas už Jūsų maldas, nuoširdų bendradarbiavimą ir bendrystę Viešpaties Kūne – Bažnyčioje. Pasižadu nuolat lydėti jus užtarimo malda ir pats pasivedu Jūsų maldoms, kol visi susitiksime Dangaus Karalystėje, prie Viešpaties puotos stalo.
Tuo pačiu prašau Jūsų su didele pagarba ir paklusnumu priimti naująjį vyskupijos ganytoją vyskupą JONĄ; lydėkite Jį užtarimo malda ir remkite nuoširdžiu bendradarbiavimu, dėkodami Viešpačiui iš visos širdies, melsdami dangiškosios Motinos globos ir vyskupijos globėjo šv. Juozapo užtarimo. Dievo palaima telydi Kaišiadorių vyskupiją. “Ramybė su jumis! Dabar ir visados dėkokite VIEŠPAČIUI!” (Tob 12, 17).
Maldos vienybėje,


Vyskupas Juozas MATULAITIS,
Apaštalų Sosto sprendimu,
Kaišiadorių vyskupijos apaštalinis administratorius,
2012-02-15, Kaišiadorys