JIEZNO PARAPIJA

 
 

NAUJIENOS

Laisvės gynėjų dienos minėjimas

Prieš 21-erius metus sausio 13-ąją prie Lietuvos televizijos bokšto, nacionalinio radijo ir televizijos pastato žuvo 14 ir buvo sužeista per 600 Lietuvos laisvę gynusių žmonių.
Šių metų sausio 13 d. Jiezno bažnyčioje parapijos klebonas kun. R. Bičkauskas aukojo šv. Mišias už žuvusius Laisvės gynėjus. Visi meldėsi už Tėvynę Lietuvą ir jos žmones. Pamoksle klebonas kalbėjo: „Tai buvo dienos, kai su pasididžiavimu sakėme „mūsų valdžia“, „mūsų valstybė“, kai visi ne-
pritekliai atrodė tokie menki, palyginti su oriu
gyvenimu laisvėje... Neabejoju, jog, iškilus išorinės agresijos grėsmei, ir šiandien žmonės aukotųsi ir gintų savo valstybę. Bėda ta, kad gerokai sunkiau ją ginti ne ekstremaliomis sąlygomis, bet kasdienybėje nuo kiekviename iš mūsų glūdinčio vidinio priešo - nuodėmės, griaunančios solidarumą ir kurstančios neapykantą. Ačiū Dievui, kad per Jėzų mums atleidžiamos nuodėmės. Melskime Dievą, kad mums suteiktų tikrąją laisvę...“
Po šv. Mišių susirinkusieji sugiedojo Lietuvos himną.
12 val. Laisvės dienos minėjimas vyko Jiezno kultūros ir laisvalaikio centre. Minėjimas prasidėjo tautine giesme. Tylos minute pagerbti žuvusieji už Laisvę. V. Kamblevičius pasidalijo prisiminimais apie sausio tragiškus įvykius. Svečias linkėjo jiezniečiams vieningumo, darbštumo, nes Tėvynės likimas priklauso nuo kiekvieno piliečio meilės ir pagarbos jai.
Folkloro kolektyvas „Jieznelė“ padainavo patriotinių lietuvių liaudies dainų. Susirinkusieji stengėsi pritarti saviveiklininkams. Po koncerto kultūros ir laisvalaikio centro direktorė D. Vertinskienė ir seniūnas A. Bartusevičius kvietė visus pasivaišinti arbata.

Eug. Rimšienė