JIEZNO PARAPIJA

 
 

NAUJIENOS

Skaudi netektis



Spalio 17 d. vakare tragiškame eismo įvykyje žuvo mūsų kraštietis Seimo narys Juozas Palionis. Ši žinia sukrėtė visus jį pažinojusius...
Parlamentarui rūpėjo Jiezno krašto žmonės, bažnyčia. Jam tarpininkaujant, 2001 m. Kultūros Vertybių Apsaugos Departamentas skyrė lėšų Jiezno bažnyčios kryžiaus atstatymui, 2002 m. - bažnyčios fasado remontui. 2004 m. vėtrai nuplėšus bažnyčios bokšto skardą, jo atstatymui, Juozas Palionis skyrė auką iš savo asmeninių lėšų. 2008 m. jo rūpesčiu LR Vyriausybė skyrė pinigų bažnyčios nusausinimui – pamatų hidroizoliacijai ir drenažui įrengti.
Velionis buvo dažnas svečias Jiezno bendruomenės šventėse, atlaiduose, rėmė renginius. 2011 m. išleistoje knygoje „Jiezno parapijos bažnyčia“ tarp pagrindinių rėmėjų - LR Seimo narys Juozas Palionis.
Seimo pirmininkė Irena Degutienė apie velionį užuojautoje rašė: „Dirbdamas atsakinguose komitetuose ir jiems vadovaudamas ankstesnėse kadencijose, būdamas Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pavaduotoju, pastaraisiais metais Velionis sugebėdavo įtikinti kolegas Seimo narius įsiklausyti į visas nuomones ir išspręsti net ir pačius sudėtingiausius klausimus“.
Netekome tautos išrinkto atstovo,
kraštiečio bei rėmėjo.
Juozas Palionis spalio 20 d. buvo palaidotas
tėviškės – Nemajūnų – kapinaitėse.
Mielas parapijieti, nuoširdžiai pasimelsk už žuvusįjį.

Amžinąjį atilsį duok mirusiam,
Viešpatie, ir amžinoji šviesa jam tešviečia. Amen.