JIEZNO PARAPIJA

 
 

NAUJIENOS

Praūžė didžiausi Jiezno
parapijos šv. Roko atlaidai



Atšventėme šv. Roko atlaidus. Išvakarėse Viešpats šėlstančiu vėju ir lietumi patikrino daugelio tikėjimą, tad šiais metais buvo mažiau ne tik prekybininkų, bet ir maldininkų.
Nuo 11 val. klausyklose tikinčiųjų laukė kaimyninių parapijų kunigai, seminaristai priiminėjo intencijas šv. Mišioms, vargonais žymių autorių kūrinius grojo Darsūniškio parapijos klebonas kan. Petras Linkevičius, bažnyčioje veikė fotografo Vytauto Kandroto nuotraukų paroda „Bažnyčių šviesa“. Po pusvalandžio parapijos vargonininkė Roma su jaunimo choru pakvietė visus Gailestingumo vainikėliu maldauti Jėzų atleidimo mums ir visam pasauliui.
Švenčiant Jiezno parapijos 380-ties metų sukaktį, klebonas kun. Rolandas pristatė tikintiesiems leidinį „Jiezno parapijos bažnyčia“. Parapijiečiai ir svečiai džiaugėsi išsamiais tekstais bei profesionaliomis nuotraukomis iliustruota knyga.
Šv. Mišios buvo aukojamos, kaip įprasta, šventoriuje. Joms vadovavo Balbieriškio parapijos klebonas kun. Remigijus Veprauskas, giedojo jungtinis Jiezno parapijos choras. Giedant šv. Roko litaniją, kelioms moterims buvo suteiktas Ligonio patepimas.
Šv. Mišių pabaigoje atlaidus papuošė Eucharistinė procesija su vėliavomis. Giedant giesmes, barstant gėles, Švenčiausias Sakramentas įneštas į bažnyčią, Juo palaiminti susirinkusieji.
Klebonas nuoširdžiai dėkojo visiems padėjusiems pasiruošti bei atšvęsti šv. Roko atlaidus: kun. Remigijui bei kitiems konfratrams – kan. Petrui Linkevičiui, kun. Aurymui Tarasevičiui ir kun. Juozui Stasiūnui. Seminaristams Tadui ir Povilui. Jiezno jungtiniam chorui ir jų vadovei vargonininkei Romai. Patarnautojams, skaitovams, savanoriams, procesijos dalyviams ir adorantėms. Bažnyčios prižiūrėtojai Virginijai ir jos šeimai.
Dukurnonių moterims už papuošimą vainikais pakylą šv. Mišioms, Marytei Knyšiūvienei už vainikais papuoštą šv. Roko altorių. Ritai Naujelienei už bažnyčios altorių papuošimą savo gėlėmis, Eglei Aleknavičienei už pakylos altoriaus ir sakyklos papuošimą savo gėlėmis. Taip pat už pinigines aukas: Pranciškui ir Stasei Navickams, Reginai Malcienei, Aldonai Bačinskienei, Skaistei Šalkauskienei, Onai Grigonienei, Onutei Prieskienienei, Mindaugui ir Onai Skučams. Už maisto produktus: Onai Adomonienei, Petronėlei Senapėdienei bei visiems dalyvavusiems už maldas bei aukas.
Praūžė didžiausi Jiezno parapijos – šv. Roko atlaidai. Tikėkime, jog šv. Roko užtariami iš mūs mylinčio Tėvo daugelis gavome dvasinės ir kūno sveikatos.
-jž-