JIEZNO PARAPIJA

 
 

NAUJIENOS

Moksleivių teatrų festivalis „ABRAKADABRA-2010“

Balandžio 16-ąją Jiezno gimnazijoje įvyko moksleivių teatrų festivalis “ABRAKADABRA- 2010”.
Jame dalyvavo Kauno “Purienų“ vid. mokyklos dramos studija “Džiugena” (rež. M. Bareišienė), Prienų “Revuonos” vid. mokyklos dramos būrelis (rež. V. Kurtovienė ir A. Deltuvienė), Prienų “Žiburio” gimnazijos moksleiviškas teatras (rež. A. O. Vaišnienė), Kauno Ramučių kultūros centro Jaunimo teatras “Mūza” ( rež. A. Rudavičienė) ir Jiezno gimnazijos dramos studija “Dėlionė” (rež. I. Aleksienė).

Direktorė Dalia Bredelienė:
Tai buvo labai graži šventė, praturtinusi mūsų mokyklą. Nuoširdų ačiū tariu mokytojai I. Aleksienei už festivalio idėją bei organizavimą, išskirtinį teatro studijos “Dėlionė” meninį lygį; mokytojams D. Mazuronienei, A. Jusienei, N. Bisikirskienei, K. Kondrotaitei, šokių kolektyvo vadovei S. Aleksaitei už pagalbą, organizuojant renginį; moksleiviams – aktoriams už kūrybiškumą ir iniciatyvumą, talkininkams – organizatoriams už atsakingumą ir visiems žiūrovams už nuoširdų palaikymą.
Ypatingą padėką viso kolektyvo vardu reiškiu dosniems rėmėjams, kurių geranoriškumas padarė šventę šiltesnę ir sklandesnę: gimnazijos tarybos pirmininkui A. Vaidogui, UAB “Nemunas” direktoriui A. Šidlauskui, UAB “Aliverada” (parduotuvė “Pasagėlė”) direktoriui A. Radvilai.
Tikiu, kad šis festivalis taps tradicine švente, vienijančia, įkvepiančia, džiuginančia visų mūsų širdis.

Marija Grebliauskaitė, gimnazistė,
festivalio organizacinės grupės narė:
Į mūsų gimnazijos renginį atvykę svečiai buvo patenkinti mūsų draugiškumu. Kaip keletas jų sakė: „Mes mielai norėtume čia sugrįžti dar kartą, nes čia faina, Jūs jėga.“
Žinoma, mums be galo miela tai girdėti, nes mes kiekvienas prisidėjome prie to, kad atvykę svečiai mūsų gimnazijoje jaustųsi gerai ir jaukiai.
Visų pirma, stebėjome spektaklius. Buvo daug įdomių pasirodymų. Tačiau mūsų „Dėlionės“ - „Mėnulio koja“ išsiskyrė iš visų, buvo pats įdomiausias spektaklis. Labai džiaugiamės mūsų artistais ir jų vadove.
O po spektaklių buvo festivalio kavinė, improvizacijos, diskoteka, „gyva“ teatro aktorių kūryba.
Mano manymu, tai vienas iš geriausiai pasisekusių renginių mūsų mokykloje.



Irma Aleksienė, dramos mokytoja-metodininkė, teatro studijos “Dėlionė” režisierė:
Į “Dėlionę” ateina labai įvairūs vaikai - vieni su polėkiu, kiti nedrąsūs, vieni lyderiai, kiti - atstumtieji. Bet visus juos vienija bendras tikslas – atrasti save. Dažnai paskaitau studijos dienoraštį:
“Šiandien aš pradedu suprasti, kad be draugų labai sunku gyventi. Nors labai nusivyliau, bet žinau, kad reikia vertinti žmogų ir atleisti jam. “ (I.)
“ ...Galiu vėl pabėgti į teatrą, kur mane supranta, moko pamilti gyvenimą taip, kaip kažkada aš iš tikro jį mylėjau.” (L.)
“ Labai laukiu balandžio 16-osios ir premjeros... Žinau, kad mums visiems tas spektaklis bus įsimintiniausias ir nepaprasčiausias, taip pat linksmiausias ir netikėčiausias. Visiems daug sėkmės, laikykitės, viskas pavyks. Juk kartu mes - jėga!!!”
“Dėlionė” gyvuoja trejus metus . Per tą laiką žaidėme gyvenimą – komišką, idealų, linksmą, paslaptingą – tokį, kokį supratome. Stengiausi, subtiliai pritaikydama režisūrą, sudėlioti “žaislus” į savo vietas. Mūsų gyvenimas – drama, mokykla – jos dalis. Teatras – žaidimas, kurio taisykles kuria vadovas ir priima visi.
Man svarbiausia – kūrybinis vaiko augimas. Niekada neskirstau vaikų pagal “limpantį” amplua: ta pikta, pašėlusi, tai vaidins raganą, ta išdidi, lepūnėlė - bus princesė. Taip stabdyčiau įvairiapusį vaiko augimą, platesnę saviraišką. Kartais vienas žodis, frazė atskleidžia talentą naujam žanrui. Kuriamas vaidmuo - tai naujas, gyvas charakteris, gimstantis iš sudėtingo personažo savybių ir aktoriaus individualybės, gyvenimiškos patirties. “Dėlioniukai” noriai mokosi stebėti gyvenimą, žmogaus savybes, elgseną, vėliau tai sudeda į kuriamą personažą.
Būna, kad repetuojame, nejausdami laiko tėkmės, būna, kad mėgaujamės pokalbiais, dienoraščio rašymu, arbatos gėrimu, gurmanišku močiučių uogienės ragavimu. Tačiau visada kartu praleistas laikas mums labai smagus.

Jiezno gimnazijos žurnalistų klubas